Tietoa uusille harrastajille

YLEISTÄ PAINIHARJOITUKSISTA

• Painiharjoituksiin tarvitset mukaan sisäliikuntavaatteet (verkkarit/shortsit + t-paita), sekä sisäliikuntakengät. Harrastuksen jatkuessa kannattaa investoida oikeisiin painitossuihin, joita voi kysellä esimerkiksi muilta harrastajilta. Painimolskille ei saa mennä paljain jaloin. Kynsien tulee olla leikatut. Myös juomapullo on hyvä olla mukana.

• Painikausi jakautuu kahteen osaan. Syyskaudella harjoitellaan vapaapainia ja keväällä kreikkalais-roomalaista painityyliä. Painityylit eroavat toisistaan siten, että vapaapainissa otteet vyötärön alapuolelta ovat sallittuja

• Salille on hyvä tulla 5—10minuuttia etuajassa, jotta varusteet ovat kunnossa harjoitusten alkaessa.

• Harjoitukset alkavat kokoontumisella, jolloin valmentaja tarkistaa läsnäolijat. Varsinaiset harjoitukset alkavat alkulämmittelyllä. Tämän jälkeen on voimisteluosio. Harjoitusten loppupuoli kuluu painiliikkeiden ja otteluharjoitusten parissa. Vanhempia kehotetaan osallistumaan lasten ohjaamiseen ja opastukseen!

• Kilpailut kuuluvat oleellisena osana painiin. Turun alueen painiseurat järjestävät vuorollaan ns. ”kämppäilpailuja” aloitteleville painijoille. Nämä ovat harjoitustapahtumia, joissa opetellaan kilpailukäyttäytymistä ja harjoitellaan treeneissä opeteltuja asioita. Valmentaja ilmoittaa kämppäkisoista ryhmälleen hyvissä ajoin. Kämppäkisoissa ei tarvita kilpailulisenssiä, henkilökohtainen, urheilun kattava vakuutus riittää. Kokeneempien painijoiden ikäkausikilpailuissa vaaditaan painiliiton kilpailulisenssi.

• Ryhmien vastuuvalmentajat kertovat kilpailuista ja keräävät osallistujalistat. Seura kustantaa mahdollisen osallistumismaksun sekä yhden lämpimän aterian (mikäli kisapaikalla on mahdollisuus ruokailuun).

SEURAN KÄYTÄNTEISTÄ

raisionvoimamiehet@gmail.com

• Seuran jäsen- ja valmennusmaksut kerätään kausittain. Valmentajat jakavat maksulaput ryhmilleen. Maksulappuja on myös salin ilmoitustaululla. Syyskauden 2016 maksut ovat seuraavat:

Nassikkapainiryhmä kevät 2017 60,00€(sis. jäs.maksun 2€)

Karhupainiryhmä kevät 2017 60,00(sis. jäs.maksun 2€)

Painikouluryhmä kevät 2017 90,00€(sis. jäs.maksun 2€)

Kilpapainiryhmä kevät 2017 90,00(sis. jäs.maksun 2€)

Alennettu sisaren valmennusmaksu kaikki ryhmät-50%(sis. jäs.maksun 2€)

Ainaisjäsenmaksu (kannatus) 20,00

• Seura kaipaa jatkuvasti uusia seura-aktiiveja toimintaansa. Jos olet vähääkään kiinnostunut seuratoiminnasta, ota yhteys ryhmäsi valmentajaan!