Kisatulokset

2016 tulokset

Raision voimamiesten kämppäkilpailut 4.12.2016

Rvm 23 osallistujaa, 4x kulta, 7x hopea, 6x pronssi, 4x neljäs, 1x viides ja 1x kuudes

 

11th Helsinki Open 26.-27.11.2016

p12 38kg Miro Leinonen 4.

p10 32kg Elmo Kuorilehto 7.

p8 26kg Veeti Haataja 4.

 

Lounais-Suomen ja Hämeen aluemestaruuskilpailut 5.11.2016

p17 32kg Elmo Kuorilehto 2.

                  Ilari Leinonen 3.

p17 35kg Miro Leinonen 2.

                  Mauno Vuorisalo 6.

                  Brandon Ferguson 7.

                  Anton Hautala 9.

Aloittelijat 27kg Veeti Haataja 1.

                             Liam Ferguson 2.

 

Koululiikuntaliiton (KLL) mestaruuskilpailut vp 15.-16.10.2016

p13 35kg Miro Leinonen 13.

                  Elmo Kuorilehto 24.

 

Kisaraportti seuran 30-vuotisjuhlakisoista

 

30-vuotias Raision voimamiehet vietti merkkipäiviään työn merkeissä

Raision voimamiehet juhli 30. toimintavuottaan järjestämällä kansalliset ikäkausipainikilpailut peruskorjatussa Kerttulan liikuntahallissa 1.10.2016. Kisoihin osallistui 60 painijaa, joista 20 oli isäntäseuran vääntäjiä. Ilahduttavasti mukaan oli uskaltautunut myös lukuisia tyttöpainijoita. Raision voimamiehet aloitti kuluvana syksynä tyttöpainiryhmän, joka harjoittelee seuran grand old-manin, Jorma Pasasen ja hänen tyttärensä Eveliina Pasasen johdolla. Poikapainijoista mukana oli järjestävästä seurasta ykköskaarti sekä lukuisia aloittelijoita. Kisoissa esiintyi painijoita myös Turusta, Porista, Aurasta, Uudestakaupungista, Kankaanpäästä sekä Karkkilasta.

Kisajärjestelyt sujuivat hyvin. Painimolskit siirtyivät harjoittelusalilta kisapaikalle ja takaisin ennätysajassa, kiitos lukuisten talkoolaisten. Myös Katja Fergusonin organisoima kanttiini- ja ruokatoiminta sujui mallikkaasti. Kisakanslian Toni Hautala ja Pietari Nurminen onnistuivat selättämään aina läsnä olevat tietotekniset ongelmat ja ottelujärjestely hoitui ajallaan ja tehokkaasti. Talkooväkeä ei voi koskaan kiittää liiaksi, ilman vapaaehtoisten apua ei harrasteseura voi kerta kaikkiaan järjestää minkäänlaisia tapahtumia.

Kisat alkoivat Suomen painiliiton muistamisilla, jotka välitti painiliiton hallituksen varapuheenjohtaja Mauno Mäki-Töyli. Seuran perustamisesta asti mukana olleet Jormat Pasanen ja Kari palkittiin kultaisin ja hopeisin reliefein. Valmentajista Pietari Nurminen, Sakari Simola ja Timo Nieminen saivat painiliiton pronssiset ansiomerkit. Seura sai myös painiliiton muistopalkinnon, jonka vastaanotti hallituksen puheenjohtaja Timo Kuorilehto.

Itse asiaan päästiin hieman myöhässä aikataulusta kahdentoista jälkeen. Ottelut näyttivät jälleen kerran, millaista painiurheilu on parhaimmillaan: taitavia suorituksia, kitkeriä tappioita ja rehtiä kamppailuhenkeä. Matolla ollaan vastakkain, mutta ottelun päätyttyä lyödään kättä ja ollaan taas kavereita. Tapahtumarikkainta paini oli jälleen pienimpien aloittelijoiden sarjoissa, joissa Jorma Pasasen mukaan ”valmentajat eivät vielä ole painijoita pilanneet”. Ilahduttavasti mukana oli useita aloittelijoita, jotka ovat aloittaneet painiharrastuksen vasta viime-, tai tämän vuoden aikana.

Raisiolaisista aloittelijasarjojen voittoon paini Eino Lähteenmäki. Einon paini on vielä sangen kulmikasta, mutta asenne harjoitteluun on innostunut ja innokas. Vincent Kymäläinen ansaitsee myös erityismaininnan. Pojalla taitaa olla takana vasta alle kymmenen harjoitusta, mutta nämä olivat jo hänen toiset kisansa.

Tyttösarjoja emännöivät jo KLL-kisoissa rutinoituneet Karkkilan urheilojoiden painijattaret. Raisiolaisista Emilia Leinonen sijoittui toiseksi ja Terhi Leinonen neljänneksi 33kg:n sarjassa. Emilia seuraa veljiensä esimerkkiä painitaiteilun saralla. Neljä vuotta häntä on jo salille houkuteltu ja vasta nyt siinä on onnistuttu. Liikunnallinen tausta näkyy Empun otteissa, kunhan vain oppii vielä hieman lisää itse painia. Eveliina Pasasen valmennusryhmän keskinäisessä sarjassa 26kg:n Alma Ristimäki otti kultaa, Taru Leinonen hopeaa ja Suvi Gottschalk pronssia.

Varsinaisissa ikäkausisarjoissa RVM menestyi mainiosti. 8-vuotiaiden 25 kilon sarjassa Veeti Haataja otti omansa, vaikka TWM:n Navid Karami tarjosikin jälleen kovan vastuksen. Samanikäisten 26 kg:n sarjassa Vilho Lähteenmäki oli lähellä yllättää kokeneen Liam Fergusonin, mutta ”pikkufergu” onnistui kääntämään tilanteen hyväkseen ja voitti sarjan, Vilhon jäädessä kakkoseksi. 9-vuotiaiden 29kg:n sarjassa Ilari Leinonen, Ali Jokinen ja Jarno Leskinen joutuivat kovaan löylyyn, mutta osoittivat kuitenkin potentiaaliaan. Pojille tiedoksi, että käymällä edelleen ahkerasti harjoituksissa alkaa niitä voittojakin vähitellen tulla.

Raisiolaisten ykköstykistöstä ensimmäisenä molskille asteli Elmo Kuorilehto. Elmo on Turun seudun sisäisissä kisoissa ollut käytännössä voittamaton viimeiset kaksi vuotta, seuraava askel on saavuttaa samanlainen dominanssi myös valtakunnallisella tasolla. Harmillisesti kilparyhmän pojista samaan sarjaan tulivat myös Mauno Vuorisalo, Brandon Ferguson ja Anton Hautala. Lähes täysin jäsentenvälisessä sarjassa Elmo vei suvereenilla esityksellä ja ”runnovilla” jalkoihinmenoilla sarjan nimiinsä. Mauno esitti pirteää painia ollen toinen, Brandonin tullessa kolmanneksi ja Antonin neljänneksi. Tämän sarjan pojilla on erinomainen tilanne, kun harjoituksissa on tarjolla samankokoista ja ikäistä vastustajaa. Kunhan porukka pysyy kasassa, voi tämä ryhmä tehdä ihan valtakunnallisestikin kovaa tulosta poikien sarjoissa.

Kisojen parhaimmista suorituksista vastasi kiistatta kilpailuiden kovimmassa sarjassa 11- vuotta 35 kg kultaa ottanut Miro Leinonen. Miron henkinen lujuus on kasvanut valtavasti viimeisen puolen vuoden aikana. Erityisesti tämä näkyi ottelussa Porin väkivahvaa Veikko Ojalaa vastaan, jonka Miro voitti pistein 7 – 7 viimeisen pistesuorituksen ansiosta. Viimeiset puoli minuuttia Miro paini todella kypsästi vain puolustaen johtoaan, eikä Ojala onnistunut rikkomaan Miron puolustusta. Myös voitto vanhasta kiistakumppanista, Porin Eetu Hautaniemestä oli maukas. Aiemmin matsit ovat olleet hyvin tasaväkisiä, nyt Miro hallitsi ottelua alusta asti ja ratkaisi ottelun näyttävällä ”nurinkurisella”, joka johti selätykseen. Suorituksen hyvyyttä kuvaa Miron kommentti matsin jälkeen: ”ai mä tein semmosen?”. Seuraava askel Mirolla onkin sen neljännen ottelun voitto Kll-kisoissa ja murtautuminen pistesijaotteluihin. Vanhin Leinosen painiperheestä saikin otteidensa johdosta Turun voimamiesten lahjoittaman stipendin, joka jaettiin kilpailujen parhaalle raisiolaispainijalle. Stipendin luovutti TWM:n pitkäaikainen puuhamies Mauno ”molski-Manu” Ketola. Toisessa 11-vuotiaiden sarjassa Artturi Kotilainen tekee väkevää paluuta kisamolskeille seuranvaihdoksen ja pienen tauon jälkeen. Toista vuotta RVM:ää edustava ”Arska” paini viisaasti ja tarkasti, voittaen 41 kg:n sarjan kolme kiloa alipainoisena. Artturin ehdottomia vahvuuksia on rauhallisuus ja ohjeiden noudattaminen. Toivottavasti kisakärpänen nyt puraisee ja Artturi saadaan mukaan kiertämään myös muita ikäkausikisoja. Juho Nikkanen oli samassa sarjassa kolmas. Juho käy ahkerasti harjoituksissa ja on vain ajan kysymys, milloin poika hoksaa harjoittelun merkityksen kisatulokseen.

Valmentajan näkökulmasta kisat onnistuivat mainiosti. Aloittelijoiden osalta tärkeintä on osanotto ja uskallus mennä painimatolle kilpailutilanteeseen. Harjoittelemalla ahkerasti ja kisaamalla itselle sopivissa kisoissa pojat ja tytöt pääsevät vielä pitkälle. Avainsana on pitkäjänteisyys. Aloittelijasarjojen menestyksellä ei ole mitään merkitystä, kunhan harjoitellaan ja myös viihdytään urheilun parissa.

Kilparyhmän otteissa alkaa näkyä laadukkaan harjoittelun merkitys. Pietarin salille paluun jälkeen kisaryhmän otteet ovat parantuneet huomattavasti. Työnjako valmentajien kesken toimii hyvin: Pietu keskittyy teknisiin ja taktisiin asioihin, Timon ja Juha Leinosen keskittyessä piiskaamiseen ja vaatimustason ylläpitämiseen. Sakke pitää yllä kuria ja Pasanen vierailee silloin tällöin kertomassa pojille teknisiä jippoja ja kuuluisa ”variaation variaatioita”. Kilparyhmän harjoituksissa keskitytään itse asiaan, eikä yleensä löysäillä. Valmentajan silmään vaikuttaa myös siltä, että pojat viihtyvät kovemmissa treeneissä. Tämä on näkynyt myös kisatuloksissa. Ehkä Timon vuosi sitten lausuma ”Kll-mitali viiden vuoden sisällä” ei olekaan enää pelkkä haave, vaan pelkkää rajua realismia.

 

Kv. ikäkausikilpailut, vp 17.9.2016

p9 33kg Elmo Kuorilehto 2.

 

Vantaan Sammon ikäkausikilpailut 10.9.2016

p10 28kg Ilari Leinonen 6.

p10 35kg Elmo Kuorilehto 4.

p10 38kg Brandon Ferguson 5.

p13 35kg Miro Leinonen 2.

p8 24kg Veeti Haataja 1.

 

Finlandia Freestyle Cup 27.8.2016

p17 29kg Ilari Leinonen 5.

p17 35kg Miro Leinonen 6.

                  Elmo Kuorilehto 7.

 

XXXIII Kalle Mäkisen painit Suomi Cup 27.8.2016

p17 35kg Miro Leinonen 7.

p10 26kg Veeti Haataja 8.

p10 29kg Liam Ferguson 7.

                  Ilari Leinonen 7.

p10 35kg Elmo Kuorilehto 2.

                  Mauno Vuorisalo 7.

p10 40kg Brandon Ferguson 7.

 

KLL:n mestaruuskilpailut, kr 14.-15.5.2016

p13 30kg Elmo Kuorilehto 7.

p13 35kg Miro Leinonen 14.

 

Rvm kämppäkisat 24.4

Tulokset

Rvm 21 osallistujaa, 7 sarjavoittoa, 8 hopeaa, 4 pronssia sekä 2 neljättä sijaa

 

TWM:n Kämppäpainit 14.4.2016

p9 26kg Liam Ferguson 3.

p9 30kg Anton Hautala 1.

               Mauno Vuorisalo 2.

p10 30kg Elmo Kuorilehto 1.

p10 35kg Brandon Ferguson 3.

                  Juho Nikkanen 4.

 

Vantaan Sammon ikäkausikilpailut 19.3.2016

p10 30kg Elmo Kuorilehto 2.

p10 35kg Brandon Ferguson 4.

p13 38kg Miro Leinonen 3.

p8 26kg Liam Ferguson 3.

Aloittelijat 32kg Mauno Vuorisalo 3.

 

Kv. Taisto Kangasniemen XVIII muistopainit 20.2.2016

p11 35kg Miro Leinonen 2.

p9 31kg Ilari Leinonen 3.

p9 35kg Brandon Ferguson 3.

 

31.1.2016 Tuton kämppäpainit

Tulokset

Pojat 7 vuotta 26 kg:

1) Aatu Salminen TuTo, 2) Liam Ferguson RVM, 3) Oskari Lusenius TWM, 4) Valto Lusenius TWM, 5) Janne

Räty TuTo.

Pojat 9 vuotta 34 kg:

1) Brandon Ferguson RVM, 2) Leevi Lehti AuPs.

 

Olavi Niemen muistopainit Pori 30.1.2016

p9 23kg Veeti Haataja 4.

p9 30kg Elmo Kuorilehto 2.

p9 35kg Brandon Ferguson 2.

p11 34kg Miro Leinonen 4.

 

Aluemestaruuskisat 16.1.2016

P17 29kg Ilari Leinonen 6.

p17 32kg Elmo Kuorilehto 3.

p17 35kg Miro Leinonen 3.

Aloittelijat 26kg Liam Ferguson 2.

                            Jarno Leskinen 3.

Aloittelijat 32kg Brandon Ferguson 3.